Ga naar de inhoud

Blog

Open dag met proeverij

Op zaterdag 28 augustus 2021 van 15:00 – 17:00 uur organiseren wij een open dag met proeverij. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen en te proeven van wat er op de boerderij geproduceerd wordt. Ook kun je een rondtour maken over de boerderij. Je kunt kijken bij de koeien, de kippen in de kippenkar bewonderen, appels en peren oogsten,… Lees verder »Open dag met proeverij

Achter de schermen

Wat een belevenis: een cameraman, geluidsmand en een regisseuse op ons erf. Ze komen ons avontuur vastleggen. Ik zeg nog: ‘Ja onze vrijwilligers zijn goed bezig, misschien kun je hen ook filmen’. Maar regisseuse Yvonne is resoluut : ‘Nee het gaat om jullie verhaal’. Dus ik geef me maar over , al is het spannend en stroomt de adrenaline door mijn lijf.… Lees verder »Achter de schermen

Gezond van grond tot mond

Een zeer inspirerende lezing gisteren van Maurits Steverink over “de markt vraagt naar voedsel met meer natuur, landschap en biodiversiteit”. Deze lezing werd georganiseerd door de Vereniging van Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA). Maurits toont met cijfers aan dat er wel degelijk vraag is naar diervriendelijke en natuurvriendelijke voeding. Ook legt hij een directe relatie tussen hoe ons landschap, onze natuur eruit ziet… Lees verder »Gezond van grond tot mond

Op zoek naar de koe!

Ongeveer een jaar geleden zijn de eerste ideeën ontstaan om toch koeien te gaan houden. Twee jaar eerder beweerde ik nog tijdens de cursus  “omschakelen naar natuurlijke landbouw” dat ik alleen maar plantaardig voedsel wilde produceren. Ook jaarcusussen permacultuur en voeselbosrandencursus die ik gevolg heb waren helemaal gericht op de productie van plantaardige gewassen.  Waarom dan toch dieren? Het omzetten van 12… Lees verder »Op zoek naar de koe!

Opzoeken van de randen

Op 6 februari was het zover. De eindmanifestatie van Brood en Spelen in het provinciehuis van de hoofdstad in Brabant. Floris Alkemade Rijksbouwmeester begon met het omschrijven van de  16 prijswinnende inzendingen. Ons project “Weet wat je eet” omschrijft de transformatie van de familieboerderij naar een voedsel coöperatie. Floris Alkemade benoemde bij ons project dat we een kick start hebben gemaakt en… Lees verder »Opzoeken van de randen