Meteen naar de inhoud

Virtuele tour Eet Lokaal – 20 maart

De lente komt eraan. Een mooi moment om kennis te maken met natuurboerderij Wittenhorst Op zondag 20 maart organiseren we een online kennismaking over hun initiatief. Landelijk is goed te merken dat veel mensen zich door corona meer bewust zijn geworden van de herkomst van hun voedsel. De lange afstand maakt de toelevering kwetsbaar en al die vervoerskilometers zijn niet goed voor het klimaat. Via de keuze voor ons voedsel hebben we ook invloed op hoe onze omgeving eruit ziet. Een CSA boer werkt samen met de natuur. Er is aandacht voor de biodiversiteit, zowel op de boerderij als in de omgeving. Veel belang wordt gehecht aan bloemen, bosjes, hagen en andere natuurlijke landschapselementen.

Het nieuwe normaal: wij eten lokaal 

De afgelopen jaren zijn steeds meer boeren en burgers gaan samenwerken aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen en verkopen. Zo zijn door het hele land CSA’s gestart. CSA staat voor Community Supported Agriculture, een vorm van landbouw die door de gemeenschap wordt ondersteund. Boeren zijn verzekerd van afzet doordat ze met burgers afspraken hebben gemaakt over de afname van hun producten. Burgers zijn op deze manier verzekerd van verse en lokale groente, en in het geval van een CSA boerderij ook van lokaal fruit, vlees, eieren en zuivel, vaak aangevuld met producten van de Bio-groothandel.

Kennismakingsweekend 19 en 20 maart 

In Nederland zijn er nu in totaal meer dan 100 CSA tuinderijen/boerderijen, 14 Herenboerderijen, en zo’n 25 Voedselcoöperaties of buurtmarkten. En dat aantal blijft almaar maar toenemen. In het weekend van 19/20 maart zullen door het hele land (online) kennismakingsbijeenkomsten plaatsvinden. Deze locaties zijn te vinden via de website www.wijetenlokaal.nl.

Ook in deze regio openen CSA’s en voedselcoöperaties dat weekend hun deuren voor iedereen die wil kennismaken met deze manier van werken. Bij CSA natuurboerderij Wittenhorst is een virtuele rondleiding op 20 maart van 16:00 tot 16:30 uur. Ank en Vincent  leggen uit hoe je lid kunt worden en welke voordelen dat heeft. Voor een digitale rondleiding over de CSA, kijk op:

https://zoom.us/j/95543258052?pwd=K243MmxQaHd1S0w1VEdsbXgwM0Nudz09

De tour zal plaatsvinden op 20 maart 16:00 uur.

Meeting ID: 955 4325 8052
Passcode: Gs5mGg