Ga naar de inhoud

Over Ank en Vincent

In 2017 startten wij met de overname van de familieboerderij in Stokkum. Ons ideaal is er een fijne plek van te maken waar landbouw en natuur samen werken. Waarbij we zoveel mogelijk circulair werken. Dus de dieren zelf voeden met eigen geteeld voer en de vast mest weer over de percelen verspreiden. Ook vinden we het belangrijk om de producten lokaal af te zetten, direct aan de leden. Naast op een natuurlijke manier voedsel produceren vinden we het belangrijk om onze kennis uit te bereiden en door te geven.

Vincent is opgegroeid op de boerderij, waar hij tot zijn 19e jaar mee hielp met koeien melken en andere werkzaamheden. Naast het werk op de boerderij werkt hij parttime als tandarts. Vincent houdt van de natuur en hij is een scherp observator.

Ank studeerde biologie in Wageningen en werkte als onderzoeker en docent. In 2013 gaf zij samen met Karin van de Braak ‘Sustainable Innovation in food en flower managment’ aan de Fontys in Venlo. Dit zorgde voor een ommezwaai in haar carrière. Ze deed de permacultuur jaaropleidingen bij Taco Blom. Ook volgde ze bij Wouter van Eck de jaaropleiding voedselbossen. Bij ‘van Akker naar Bos’ deed zij de leergang ‘Omschakelen naar natuurlijke landbouw’.

In 2018 wonnen Ank en Vincent samen met Giesen architectuur de wedstrijd ‘Brood en Spelen’ voor vernieuwende ideeën voor het platteland uitgeschreven door Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman. Samen met Eveline Stilma van Innoplant en Hofstra Heersche Landschapsarchitecten werkten ze de ideeën verder uit.

Media