Ga naar de inhoud

Recepten

Prei-kerrieschotel met of zonder vlees

Met knoflook, peterselie, prei, courgette en aardappels en evt rundergehakt van de natuurboerderij. Dag van te voren of in de ochtend het gehakt ontdooien.

Nodig: oven en pan zonder antiaanbaklaag.

Ingredienten van de boerderij

2 teentjes Knoflook
Flinke Bos Peterselie
(evt tijm)
1 Courgette
3 Prei
500 gram net gerooide Aardappels
Evt  500 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt of linzen of kikkererwten of vegetarisch gehakt.
 
Verder nog nodig

Zout
kerriepoeder
Water
Creme fraiche of (griekse Yoghurt)
Geraspte kaas
Olijfolie of boter
Mosterd

Optioneel

Uien
Wijn
Azijn
nootmuskaat

In 7 stappen naar prei-kerrie schotel met of zonder vlees

  1. Start met fijnsnijden van knoflook en peterselie (evt tijm) voeg wat zout en flink wat kerrie toe. Bak het in olijfolie of boter.
  2. Was de aardappelen snijd ze in gelijke stukken (schillen hoeft niet). Kook de aardappelen met een beetje zout in 15 min. Net niet gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Snijd courgette en prei in kleine stukjes en voeg de groente en het vegetarische gehakt (of de kikkererwten of linzen) toe. Bak alles rondom bruin en blus af met water of azijn of wijn.
  5. Roer creme fraiche (of als je dat niet hebt griekse yoghurt) door het gerecht. Proef het mengsel. Wil je iets meer pit, voeg dan wat mosterd toe.
  6. Doe alle ingredienten in een ovenschotel en maak schijfjes van de aardappelen en leg de schijfjes bovenop.
  7. Strooi er wat geraspte kaas overheen en zet 10 min in de oven op 200 graden.

Lekker met mosterd

Courgettes groeiend aan de plant, 1 grote oogstbare, 2 kleinere